Ulrika Kostkonsult

Vattenreningsprodukter för vandring, camping och överlevnad

Med reservation för prisändringar.

Vatten är vårt viktigaste livsmedel och ur ett hälsoperspektiv är det avgörande för vår hälsa att dricka rent vatten. Rent dricksvatten är nu även möjligt att själv göra när du vandrar, campar eller är ute på andra överlevnadsäventyr! Det nuvarande produktsortimentet presenteras nedan.

är du intresserad av produkter som kan installeras i ditt hem eller på din arbetsplats kika under rubriken "Produkter". 

Beställning av vattenreningsfilter

Vill du beställa vattenreningsfilter eller vill du få ytterligare information? Kontakta Ulrika Kostkonsult KB via meddelandefältet längst ner på denna sida. Välkommen!

Ange:

  • Vilken typ av produkt du vill beställa.
  • Typ av vatten du har (normalt, hårt, järnhaltigt, med uran, mm).
  • Förnamn och efternamn.
  • Postadress för leverans.
  • Telefonnummer för avisering av spårbart paket via sms.
  • E-postadress för avisering av spårbart paket.
  • E-postadress som faktura ska skickas till. När ditt paket är på väg med post mejlar jag information om det till och bilägger in det mejlet din faktura.

När jag har tagit emot din beställning bekräftar jag det genom att kontakta dig per mejl för att säkerställa att vi är överens om vilken produkt (produkter) du vill beställa.

Produkterna skickas till dig per post (aktuellt porto tillkommer) eller kan överlämnas personligen om tid och plats går att få ihop. Vid posthantering via PostNord eller annat fraktbolag ansvarar inte Ulrika Kostkonsult KB för hanteringen som sker av företagen vilkas tjänst används.

Teknisk information

Teknisk information om vilka ämnen som microspiralfilter stoppar hittar du under rubriken "Rening av dricksvatten". Produktutveckling pågår ständigt, så håll utkik efter nya produkter.

Vattenreningsprodukter

Här presenteras produkter baserade bla på UF-filtrering (ultrafiltrering) som är en nyare teknik där man använder "hollow fiber" som har en storlek på 0,5µm. Dessa lämpar sig väl för rening av vatten i naturen vid camping eller vandring, eftersom produkterna väger lite, är kompakta och klarar ändå att rena upptill 1500 liter. Vattnet kan tas från en bäck, sjö eller vattenpöl och det renas effektivt från bakterier, parasiter etc. Produkterna kan förvaras i minst 5 år innan de används.

Life straw - med UF-filter för 375 kr

Denna produkt används för att suga upp vatten från en sjö, bäck etc, eller så kan man använda den när man inte litar på vattnet man ska dricka när man reser i länder med skiftande och tveksam vattenkvalité. Renar upp till 1500 liter.

Life straw är utrustad med en praktisk gänga för vanliga PET-flaskor, vilket gör att man kan trycka igenom vattnet ist.f. att suga. Dessutom medföljer ett set med en vattenbehållare som man kan trycka vattnet med (ist.f. flaska) ett förlängningsrör, en doseringspruta. Kan förvaras i ca 5 år. Längd ung. 22 cm. 

Life straw-flaska (650 ml) för 395 kr

Praktisk, snygg sportflaska för camping, vandring etc som är utrustad med ett life straw (samma som Life straw med UF-filter enligt ovan, men inbyggd i flaskan). Flaskan rymmer 650 ml och är tillverkad av hållbart material och är BPA-fri. 

Ulrikas professionella rykte

“Med sitt engagemang, nytänkande

och helhetssyn inspirerar Ulrika,

hon ser nya samband och söker de svar vi behöver i framtiden”

Ulrika Borg är Östergötlands första funktionsmedicinska rådgivare utbildad i Sverige.